Alle bomen voor slachtoffers vliegramp MH17 geplant

Geschreven op: 05/04/2017

Alle 298 bomen voor de slachtoffers van vliegramp MH17 zijn geplant. Het herinneringsbos wordt onthuld op 17 juli 2017, drie jaar na de ramp.

In juli 2014 namen Trees for All en het Nationaal Bossenfonds (waarin Staatsbosbeheer, Trees for All en Nationale Boomfeestdag samenwerken) het initiatief voor een Monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 in de vorm van een lint met 298 bomen. In december 2016 startte de aanleg in park Vijfhuizen, nabij Schiphol. Op 17 juli 2017, 3 jaar na deze tragische gebeurtenis zal het monument worden onthuld.

Op 18 en 25 maart hebben de nabestaanden bomen geplant voor de slachtoffers. Er zijn 10 verschillende boomsoorten geplant. Er is gekozen voor niet te grote soorten, die aangepast zijn aan de bodem en de omstandigheden (zeewind) in de Haarlemmermeer. De verschillende soorten moeten het jaar rond zorgen voor afwisseling in bloei, blad, herfstkleur en vruchten. Voor nabestaanden die samen reisden worden de bomen naast elkaar geplant. Dit zijn bomen van dezelfde soort. Een elfde boomsoort is speciaal voor de bemanningsleden geplant.

Trees for All heeft de Stichting Nationaal Monument MH17 opgericht en voert namens deze Stichting het secretariaat, de projectcoördinatie en de fondsenwerving. Deze laatste is nu bijna rond. Met nog een paar extra donaties kunnen de laatste wensen, zoals bijvoorbeeld verlichting en zitbanken, in vervulling gaan. We nodigen u van harte uit een donatie te doen. Dit kan op via iDEAL op http://www.monumentmh17.nl/doneren/ door rechts bovenaan op de groene knop Doneer te klikken. Wilt u direct betalen? Stort dan uw bijdrage op rekeningnummer NL71 TRIO 0391 1817 18 ten name van Stichting Nationaal Monument MH17.

Als u vragen heeft, aarzel niet om contact op te nemen met het secretariaatOp de website www.monumentmh17.nl vindt u meer informatie over het Monument en alles wat daarbij hoort.Facebooktwitterlinkedinmail
Trees for All

Geschreven door:
Trees for All

Trees for All voldoet aan de eisen van het CBF en ANBI

logo_anbi