Onze Ambassadeurs

Lodewijk Hoekstra

Ambassadeur sinds 2015

“Soms droom ik er van om iets moois te doen voor onze wereld en als ambassadeur van de campagne ‘a tree for all’ kan ik deze droom uit laten komen.”

Lodewijk Hoekstra is presentator van het tv-programma Eigen Huis & Tuin en het kinderprogramma Green-Kids. Daarnaast is Lodewijk ook initiator van NL Greenlabel. Het label dat zich ten doel stelt om het gebruik van duurzame materialen en producten te bevorderen. Hierbij staat een levende en duurzame buitenruimte centraal, met bomen en bos.

Team Sunweb

Ambassadeur sinds 2010

“We werken samen met deze organisatie omdat we ons als team bevoorrecht voelen dat we mogen koersen in de mooiste decors en landschappen. We willen dit respecteren en er voorzichtig mee omgaan voor de toekomstige generaties.”

Team Sunweb (voorheen Giant Alpecin) is sinds 2010 ambassadeur van Trees for All. Zij staan als ploeg voor een schone wielersport, en ‘schoon’ is een begrip dat verder gaat dan ‘vrij van doping’. Voor Iwan Spekenbrink is het ook het compenseren van de CO2-uitstoot van de ploeg. Dit geldt voor de kilometers die gemaakt worden met de bussen, de volgwagens en ook het energieverbruik op Service Course – het onderkomen van de ploeg in Deventer. Zo dragen ze bij aan een gezonde en optimale leefomgeving om in te kunnen sporten en te presteren.

 

 

Reinier van den Berg

“Hoe meer kennis ik kreeg van weer en klimaat, des te dieper beet ik mij vast in de wereld van duurzaamheid. Klimaat en duurzaamheid, het heeft immers alles met elkaar te maken. Vroeger was het hoofdonderwerp het weer, tegenwoordig inspireer ik het publiek vooral op het gebied van duurzaamheid. Wat zijn de kansen en de uitdagingen. Wat is de kracht van ‘de ander te groen af zijn’. De slotconclusie is helder: Yes we can!”

Vroeger was het hoofdonderwerp het weer, onder andere als weerman bij RTL 4. Tegenwoordig inspireert hij het publiek vooral op het gebied van duurzaamheid. In 2014 is hij begonnen met de start van de online tv-zender Ecoland.tv, om 24 uur per dag inspirerende programma’s uit te zenden over duurzaamheid. Mensen die Ecoland steunen door lid te worden, krijgen van Ecoland.tv een boom cadeau, geplant door Trees for All. Precies om die reden is hij ook medeoprichter van SpeakOut, een bureau dat het beste op het gebied van sprekers over duurzaamheid aanbiedt. Bovendien komen alle sprekers klimaatneutraal. Hoe meer sprekers zij mogen aanbieden, des te meer bomen worden er geplant.

Trees for All voldoet aan de eisen van het CBF en ANBI

logo_anbi

Inhoud niet beschikbaar.
Klik op "Accepteer Cookies" om cookies te accepteren.