ASN werkt samen met Trees for All aan het ‘ASN-Bos’. Dit bos is gelegen in Bentwoud, het Groene Hart van Holland. Eind 2014 gaf directeur Jeroen Jansen het startschot voor deze sponsoring door een boom te planten in de Leiderschapslaan. De rest van de veertigduizend bomen die geplant zullen worden dienen als een bedankje aan onze trouwe klanten. Elk jaar opnieuw ontvangen klanten die dan 25 jaar bankieren bij de ASN Bank bericht dat er voor hen een boom wordt geplant. Een aantal van hen krijgt zelfs de gelegenheid om zelf een boom in de grond te zetten.
"Bij ons staat het klimaat en biodiversiteit hoog in het vaandel. Deze begrippen vormen samen met mensenrechten de basis van onze activiteiten. Daarom steunen we een initiatief als Trees for All heel graag. Door het planten van bomen en beschermen van bossen dragen zij bij aan een duurzamere wereld."
Afgelopen jaar werd dit, tijdens de eerste Boomplantdag op 20 november 2015, enthousiast gedaan door driehonderd trouwe klanten van ASN. Zij gingen aan de slag met het planten van verschillende boomsoorten als wilde kardinaalsmuts, rode kornoelje, zoete kers, aalbes en fladderiepen. Het was een geslaagde dag. Klimaatneutraal in 2030 Daarnaast wil ASN in 2030 klimaatneutraal zijn. Dat betekent dat er netto géén broeikasgassen meer worden uitgestoten: de CO2-uitstoot veroorzaakt door financieringen mag niet hoger zijn dan de uitstoot die met deze investeringen wordt vermeden.Op dit moment zijn de bedrijfsvoeringactiviteiten van ASN al grotendeels klimaatneutraal. Zo wordt alle elektriciteit van het pand opgewekt via de zonnepanelen op het dak of geleverd door een duurzame energieleverancier. Helaas is het onvermijdelijk dat sommige bedrijfsactiviteiten toch nog CO2 uitstoten. Om deze emissies te compenseren werken zij samen met Trees for All via het project in Bolivia. Kijk voor meer informatie op: www.asnbank.nl/klimaatneutraal

Trees for All voldoet aan de eisen van het CBF en ANBI

logo_anbi

Inhoud niet beschikbaar.
Klik op "Accepteer Cookies" om cookies te accepteren.