Nieuw bos in Oegstgeest

Geschreven op: 01/12/2017

In Oegstgeest wordt een nieuw bos aangeplant met steun van bedrijven. Op 1 december ging de schep de grond in en werden de eerste nieuwe bomen geplant. De jonge bomen zorgen voor meer natuur, helpen het klimaat en maken het gebied aantrekkelijk voor bezoekers. Trees for All was erbij!

Ten noorden van Oegstgeest verrijst een nieuw bos. Het nieuwe bos wordt aangeplant in samenwerking met stichting Trees for All en het Nationaal Bossenfonds. Het uiteindelijke bos zal ruim 10.000 bomen tellen en bestaan uit inheemse soorten, zoals berk, grove den, larix en hazelaar. De bomen zorgen voor meer natuurwaarde in het landschap. Het bos zal toegankelijk zijn voor fietsers en wandelaars.
Het ruim 2,5 ha nieuwe Oegstgeester- bos is gedoneerd door bedrijven.  Op 1 december staken de medewerkers van deze bedrijven gezamenlijk de handen uit de mouwen om de boompjes in de grond te zetten. Wij bedanken Bever, Arriva, Aquacombi, Van Haren, Scheepswerf Hoogerwaard en de European Association for International Education!

Bomen dragen bij aan een langdurige opslag van CO2. Bovendien leveren bossen hernieuwbare en duurzame grondstoffen, verhogen de biodiversiteit en zijn van maatschappelijke waarde zoals in Oegstgeest waar het bos onderdeel uitmaakt van een gebied dat toegankelijk is voor recreanten.

 

fotografie: Vincent Vink
 
 Facebooktwitterlinkedinmail
Trees for All

Geschreven door:
Trees for All

Trees for All voldoet aan de eisen van het CBF en ANBI

logo_anbi

Inhoud niet beschikbaar.
Klik op "Accepteer Cookies" om cookies te accepteren.