De Plantkaravaan

Geschreven op: 25/10/2018

Op 30 november start De Plantkaravaan van Trees for All met een feestelijke plantdag in Flevoland. Trees for All steekt die dag samen met haar donateurs en bedrijvenpartners de handen uit de mouwen om de eerste bomen te planten in het Hollandse Hout in Flevoland.

In de maanden november 2018 tot en met maart 2019 worden in totaal ruim 70.000 bomen geplant. Er zullen nieuwe bossen komen in het Hollandse Hout, het Waalse Bos (bij Houten) en het Bieslandse Bos (Delft). Staatsbosbeheer zorgt voor het langdurige beheer van het nieuwe bosgebied. Voor elke boom die in Nederland geplant wordt tijdens de Plantkaravaan, plant Trees for All ook een boom in een van haar tropische bosprojecten, waar bomen nog sneller CO2 vastleggen. Een groot deel van de aanplant is mogelijk gemaakt door donaties van onze partners Engie, Fred Foundation, Radboud UMC, ASN, Van Happen, Arriva, Random Studio, Mentha Capital, EAIE, Gordijnatelier Van der Lelie en ASR.

“Het planten van bos is belangrijker en relevanter dan ooit”, zegt Lena Euwens, directeur Trees for All. “De opwarming van de aarde moet worden gestopt, niets doen is geen optie. Bomen leggen CO2 vast. Als we de doelstellingen van het klimaatakkoord willen halen, dan moeten we bos planten en beschermen”, aldus Euwens.Facebooktwitterlinkedinmail
Trees for All

Geschreven door:
Trees for All

Trees for All voldoet aan de eisen van het CBF en ANBI

logo_anbi