1-2-Tree

Een boom in Nederland, een boom in het buitenland!

1-2-Tree is er voor iedereen die de wereld groener wil achter laten, particulier of zakelijk. Jaarlijks verdwijnen er 10 miljard bomen. Met dit project gaat Trees for All verdere ontbossing van onze aarde tegen. Met 1-2-Tree zorg je voor 2 bomen per persoon per jaar. 1 boom tastbaar én dichtbij in Nederland en 1 in een van onze buitenlandse bosprojecten, dáár waar de bomen meer CO2 opnemen.

Je doet al mee voor 10,-.

Lees alles over het belang van bomen en bos in onze Bomen Top 10!

Wil je als bedrijf meer impact? Dat kan door bijvoorbeeld 1 hectare eigen bos aan te planten. Wil je dit samen met je klanten of medewerkers doen? Neem dan contact met ons op. We gaan direct voor je aan de slag.

LODEWIJK_HOEKSTRA

“Ik maak graag mijn dromen waar en met 1-2-Tree laat ik de wereld groener achter. Jaarlijks verdwijnen er wereldwijd 10 miljard bomen, kom in actie en plant mee.”

– Lodewijk Hoekstra, ambassadeur Trees for All

 

 Iedereen plant jaarlijks 2 bomen

Als iedereen ter wereld mee doet en jaarlijks 2 bomen plant, dan zijn we samen in staat om verdere ontbossing te stoppen. De boom in Nederland wordt voor u geplant en duurzaam beheerd. Trees for All werkt hiervoor samen met Staatsbosbeheer en Stichting Nationale Boomfeestdag, samen vormen wij het Nationaal Bossenfonds. Samen hebben wij sinds 2011 bos gerealiseerd in het Venneperhout, Bentwoud, Waalbos en Park21.

De boom in het buitenland wordt voor u geplant in een tropisch gebied. In de Filippijnen bijvoorbeeld, aan de voet van Mount Malindang, dragen we bij aan bosherstel en bosbescherming. Eerdere ontbossing in dit gebied heeft geleid tot grootschalige erosie, overstromingen en modderstromen, met dramatische gevolgen voor de landbouw in de lager gelegen gebieden. Met de steun van Trees for All is het bos hersteld en wordt het duurzaam beheerd.

1-2-Tree zorgt voor:

  • Het tegengaan van de wereldwijde ontbossing
  • Vergroening van onze eigen leefomgeving hier in Nederland
  • Ruimte voor recreatie door middel van vrij toegankelijk bos
  • Mogelijkheden voor een plantdag in Nederland voor jouw bedrijf
  • Steunen van een ontwikkelingsproject in het buitenland

Feiten over ons bosproject in de Filippijnen:

  • 20% van het aangeplante bos wordt gebruikt door de lokale bevolking, onder andere voor voedelvoorziening.
  • 80% van het aangeplante bos wordt beschermd
  • In 5 jaar is hier 256 hectare bos aangeplant
  • De lokale bevolking is verantwoordelijk voor het beheer


Facebooktwitterlinkedinmail

Project locatie

Trees for All voldoet aan de eisen van het CBF en ANBI

logo_anbi