Bieslandse Bos

De komende 3 jaar werkt Trees for All aan het herstel van het Bieslandse Bos. Het bos ligt tussen Delft en Zoetermeer en is een belangrijke groene oase in het stedelijke gebied. Een groot deel van het bos is aangetast door de essentak-ziekte waardoor veel bomen zijn afgestorven. Om onveilige situaties te voorkomen, worden deze bomen gekapt. Trees for All werkt samen met Staatbosbeheer aan het duurzame herstel van dit bos door het aanplanten van nieuwe bomen.

In totaal gaan ruim 50.000 jonge boompjes de grond in, met streekeigen boomsoorten zoals els, zomereik, lindes, wilg, hazelaar en zoete kers. Deze bomen zijn niet gevoelig voor de essentak-ziekte, en kunnen dus uitgroeien tot volwassen woudreuzen. Door veel verschillende boomsoorten te planten (22 soorten) ontstaat extra voedselaanbod voor dieren, denk aan besjes, zaden en noten.

Dit project van Trees for All draagt bij aan het realiseren van werelddoelen 13 en 15 van de Sustainable Development Goals (SDG’s) die door de Verenigde Naties zijn vastgesteld tot 2030:

    • Herstel van ecosystemen en behoud van biodiversiteit
    • Beperken van de klimaatverandering

 
 
 
 
 

………………………………..

Doneer direct aan één van onze Nederlandse bosprojecten via 1-2 tree, en plant tegelijkertijd een boom in Bolivia of Oeganda.Facebooktwitterlinkedinmail

Project locatie

Trees for All voldoet aan de eisen van het CBF en ANBI

logo_anbi

Inhoud niet beschikbaar.
Klik op "Accepteer Cookies" om cookies te accepteren.