Smart Forest

Een veelzijdig bos met een ‘Gold Standard’ keurmerk voor compensatie

Zowel particulieren als bedrijven kunnen terecht in het project in Bolivia, waar wij al sinds 2007 bijdragen aan meer bomen en bos. Je kan hier een boom planten of een bedrijfsbos laten groeien. Als je kiest voor compensatie van je CO2-uitstoot dan kan dat in dit Gold Standard gecertificeerde project en krijgt je daarvan een gepersonaliseerd certificaat. Dit betekent dat je je CO2-uitstoot compenseert met officiële credits en dat deze voldoet aan de duurzame norm van The Gold Standard.

“Met iedere boom die jij plant kan ik mijn bosperceel verder uitbreiden. Ik plant struiken als cacao en koffie tussen de bomen door. Zo heb ik jaarlijks extra inkomsten. Het is mijn investering voor de toekomst, zodat ik mijn kinderen naar school kan blijven sturen. Dit project is voor nú en voor later.”

– Ruben Luna, boer in het project

Trees for All werkt al vanaf 2007 in Bolivia samen met haar partner Sicirec. In dit veelzijdige project aan de oostelijke voet van de Andes staan herbebossing, Climate Smart Agriculture (CSA) en het vastleggen van CO2 centraal. De combinatie van landbouw en bosbouw zorgt voor een klimaatbestendiger landgebruik.  En voor een verbeterde sociaal economische positie voor de boeren. Het behoud en herstel van het milieu, verbeterde bodemvruchtbaarheid en minder erosie. Een verbetering van de biodiversiteit. En natuurlijk de vastlegging van CO2 in nieuw aangelegde percelen.

Lees alles over het belang van bomen en bos in onze Bomen Top 10!

Wist u dat
  • Het projectgebied in Bolivia zich uitstrekt over verschillende deelgebieden in de departementen Beni, La Paz, Cochabamba en Santa Cruz
  • Er in het deelgebied wordt gewerkt dat grenst aan het Madidi National Park
  • Dit gebied in trek is bij reizigers vanwege de prachtige bergtoppen van de Andes en de schoonheid van de subtropische oerwouden
  • Het de leefomgeving is van de zwarte panter, tapir, kaaiman, ara’s en capibara

 

Projectcoördinator Moises Andres en eigenaar Julio Chuquimia.

Op pad in het projectgebied.

Oude cacao.

Agroforestry.

5 jaar oude plantage.

Met Smart Forest zorgt u voor
  • Meer Biodiversiteit
  • Smart Agriculture
  • Duurzame bosbouw
  • Lokaal gedragen project
  • Gold Standard compensatie


Facebooktwitterlinkedinmail

Project locatie

Trees for All voldoet aan de eisen van het CBF en ANBI

logo_anbi